WASI WASI Lavazza Iako je Lavazza u kafiću navika za mene i prijateljicu, možda je vrijeme za promjenu rutine

Iako je Lavazza u kafiću navika za mene i prijateljicu, možda je vrijeme za promjenu rutine

Moja najbolja frendica i ja imamo ustaljenu rutinu da se barem dva puta mjesečno nalazimo u omiljenom kafiću gdje je Lavazza kava naša navika i uz nju se družimo nekoliko sati.

Ali naravno da ima načina za druženje s prijateljima koji ne podrazumijevaju nužno kavu i riječi kao  „Hej, sjećaš se onog puta kad nam je naša ustaljena Lavazza kava u kafiću potrajala čak 4 sata uz čakulu?“ Ne jačamo prijateljstva niti stvaramo uspomene uz kavu i koktele. Provjeravamo jedni druge i hvatamo se, ali zapravo ne produbljujemo naša prijateljstva niti im pomažemo da krenu naprijed.

Iako je Lavazza u kafiću navika za mene i prijateljicu, možda je vrijeme za promjenu rutine

Ali ima načina da prijateljstva produbimo uz nešto više nego što je Lavazza navika u omiljenom kafiću. Prije svega, pozovite prijatelje u svoju kuću. Prije nekoliko mjeseci trebala sam se naći na kavi i vrlo sam sjajno zaključao svoj auto u garažu poput genijalca kakav jesam. I tako smo na kraju završile na druženju kod mene, i bilo je sjajno!

Čak i ako pozovete samo poznanika, kad kuhate kavu u svojoj kuhinji i pijete je na svojoj terasi, osjećate se kao neposredni prijatelji.

Teško se stvarno povezati s ljudima u kafićima i restoranima – čak i s ljudima koje poznajemo i volimo! Ne želim biti ranjiva i uplakana usred kafića dok sve svoje probleme pričam frendici, pa čak ni kad me šalica omiljene Lavazza kave tješi svojim okusom. Vjerojatno mi ne želiš pričati o svojim problemima na poslu dok konobarica nespretno lebdi. Koliko god bezobrazno zvučalo, odnosi napreduju na sigurnim mjestima, a sigurna mjesta obično nisu javna. Zato je ponekad potrebno druženja organizirati u udobnosti vlastitoga doma, posebice ako će neke osjetljive teme biti na tapeti. A uz to druženje u vlastita četiri zida uobičajeno bi i Lavazza kava svima odgovarala – tako da  ću je sigurno nabaviti da mogu taj osjećaj iz kafića stvoriti i kod kuće. Mislim da moje prijateljice sigurno ne bi imale ništa protiv.